- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חברת פרטנר תקשורת בע"מ נ' רזדובסקי
|
ת"ט בית משפט השלום נתניה |
687-11-10
23.10.2011 |
|
בפני : יפעת ביטון אונגר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חברת פרטנר תקשורת בע"מ |
: יבגני רזדובסקי |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד 1984
כללי:
1.הנתבע הוא לקוחה של התובעת מאז שנת 2004.
הצדדים התקשרו בעסקה למתן שירותי טלפון נייד, על פיה סיפקה התובעת לנתבע מכשיר טלפון נייד וכן שירותים כאמור.
2.הנתבע עלה לישראל בשנת 2004, אולם הוא מועסק לסירוגין בישראל ובחו"ל.
הנתבע מרבה לשהות בחו"ל לצרכי עבודתו. משכך, עשה הנתבע, לטענתו, שימוש בכרטיסי SIM שונים: עת היה בארץ – השתמש בכרטיס SIM של התובעת, ועת שהה בחו"ל החליפו בכרטיס SIM של חברות המספקות שירות דומה בחו"ל.
3.אין חולק כי במהלך תקופת ההתקשרות נוצרו פיגורים בתשלומי הנתבע לתובעת, אולם הנתבע פעל על מנת לשלם הפיגורים ולטענתו לא נותר לו חוב כלפיה.
בממוצע, עלה החיוב החודשי של הנתבע כלפי התובעת, בעבור תשלומים קבועים ושיחות, כדי סכומים של כ- 400-500 ₪.
המחלוקת:
4.ביום 14.01.2010, פנו נציגי התובעת לנתבע, על מנת להודיעו על חריגה בהיקף השימוש של השיחות מחו"ל ארצה.
הנתבע טוען כי בשיחה זו נודע לו לראשונה כי נעשה שימוש ע"י אדם זר בכרטיס ה- SIM של התובעת. לטענתו, לא ידע עד אותו שלב שכרטיס ה- SIM הנ"ל יצא מרשותו.
5.בעקבות השיחה הנ"ל ניהלו הצדדים דין ודברים לסילוק החוב שנצבר בגין השיחות שבוצעו בתקופה הרלוונטית (מחצית דצמבר 2009 ועד מחצית ינואר 2010).
בין היתר התובעת הציעה למחול על חלק ניכר מהחוב, והנתבע ביקש לפרוע אותו בתשלומים רבים ככה הניתן. במהלך המו"מ נשלח לנתבע פירוט השיחות נשוא החוב ובא-כוחו פנה בכתובים לנציגי התובעת בעניין אופן הפרעון. בסופו של יום, כשעלה המו"מ על שרטון משלא סולק החוב, הוגשה התביעה דנא.
6.התובעת הגישה תביעה בגין יתרת חוב ע"ס 44,558 ₪, רובו ככולו - סך 43,427 ₪ - נובע מהשיחות שבמחלוקת.
הנתבע ביקש להתגונן בטענות שונות.
7.בדיון מיום 31.03.2011, הגיעו הצדדים להבנה כי יינתן נגד הנתבע פסק דין חלקי ע"ס 1,161 ₪, בגין סכומי התביעה שאינם במחלוקת.
הצדדים הסכימו, לאחר מתן הסבר לנתבע ע"י בא-כוחו, כי יוגשו סיכומים בכתב, ובית המשפט יפסוק על יסוד סעיף 79א' לחוק בתי המשפט.
דיון:
8.הנתבע טוען, כאמור, שנהג דרך קבע להחליף כרטיס SIM במכשירו, שעה שהשתמש בו מחו"ל, למען חסכון בעלויות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
